Avoin kirjanmerkkikilpailu

Suomen Kalligrafiayhdistys järjestää avoimen kirjanmerkkikilpailun, jonka aihe on vapaa. Kilpailussa mukana olevista kirjanmerkeistä arvioidaan kalligrafisuus ja sommittelu.

Kilpailuun osallistuvien kirjanmerkkilähetysten viimeinen postileimapäivä on 28.2.2019 eikä sen jälkeen leimattuja lähetyksiä voida ottaa huomioon kilpailussa.
Kilpailuun saa osallistua enintään kolmella kirjanmerkillä/osallistuja.
Kilpailuvaiheessa kirjanmerkissä/kirjanmerkeissä ei saa olla tekijän nimeä. Osallistuja laittaa kunkin kilpailutyön taakse alareunaan numeron 1, 2 tai 3.
Kilpailijalla tulee olla kaikki oikeudet/luvat kirjanmerkissä käytettyihin teksteihin ja kuviin.
Kirjanmerkin koko saa olla enintään 10 cm (leveys) ja 20 cm (pituus).
Kirjanmerkistä arvostellaan vain toinen puoli.
Kilpailuun osallistuva kirjoittaa erilliselle paperille lyhyen kuvauksen kirjanmerkissä käyttämästään tekniikasta, väreistä, välineistä ja paperista (laatu, nimi) tai muusta työssä käytetystä materiaalista. Tähän teoslappuun laitetaan sen kirjanmerkin numero, jota kuvaus koskee.
Kilpailuun osallistuva ilmoittaa yhteystietonsa (nimi, puhelin ja sähköposti) erillisellä lapulla suljetussa kuoressa.

Kilpailuun osallistuva lähettää kirjemerkin/kirjemerkit, teoslapun/teoslaput ja suljetun yhteystietokuorensa yhdessä kirjekuoressa osoitteeseen
Teija Tiilimäki/Suomen Kalligrafiayhdistys ry.
Kulkurinkuja 10
28600 PORI
Kuoren vasempaan alakulmaan merkintä “Kirjanmerkki”.

Kilpailuun lähetetyt kuoret avataan vasta kilpailuraadin istunnossa.
Kilpailuun osallistuneita kirjanmerkkejä ei palauteta.

Kalligrafiayhdistyksen mestarijäsenistä koostuva raati valitsee viisi parasta kirjanmerkkiä. Voittajat saavat tiedon henkilökohtaisesti. Voittaneet kirjanmerkit signeerataan kilpailun jälkeen. Voittaneet kirjanmerkit julkaistaan Kalligrafiayhdistyksen Sulkanen-jäsenlehdessä nro 2 (ilmestyy toukokuussa 2019) ja yhdistyksen Facebook- ja nettisivuilla.

Voittajamerkeistä painatetaan kirjanmerkkejä, joista voittajat saavat palkinnoksi 2 kpl viiden kirjanmerkin pakkauksia.

Kalligrafiayhdistys pidättää oikeuden esitellä kilpailuun tulleita kirjanmerkkejä näyttelyissään, yhdistyksen Facebook- ja nettisivuilla sekä myydä painettuja kirjanmerkkejä yhdistyksen tapahtumissa/messuilla yhdistyksen toiminnan hyväksi.

Kalligrafiayhdistyksen hallitus toivottaa kalligrafian nimissä positiivista kilpailuhenkeä uuden yhdistystuotteen luomisessa.

Tervetuloa osallistumaan!

Kuva: Anneli Stenroos