Kalligrafiapäivät 2018

Kolmannet Kalligrafiapäivät pidetään Kankaanpään opistolla 15.-17.6.2018. Ilmoittautuminen aukeaa 6.3.2018.

Kalligrafiapäivien työpajat ovat:

1. Moderni kultaus, Veiko Kespersaks 

Työpajassa käydään läpi monia, moderneja tekniikoita, joissa käytetään kultaa. Luovuuttasi käyttäen opit tekemään upeita töitä siirtokullalla, metallijauheilla, maaleilla ja jäljitelmäkullan siirtolehdillä. Työpaja sisältää tekniikoiden tutkimista, jotka ovat haastavia kirjoituksen, värityksen ja kultauksen eri vaiheissa. Tutkimme eri pintojen käyttäytymistä kirjoituksen näkökulmasta.

 

 

 

Kuvat: Veiko Kespersaks

2. Spencerkirjoituksen ABC, Anja Lehtinen

Spencerkirjoitusta on sanottu yhdeksi kauneimmista kirjoitustyyleistä kautta aikain. Se on ilmavaa ja eleganttia, antaen serkkuansa Copperplatea enemmän tilaa yksilölliselle ilmaisulle. Spencerkirjoituksen ABC –kurssilla perehdytään kirjoituksen periaatteisiin alkaen liikeharjoituksista ja perusvedoista edeten kevyesti varjostettuihin pien- ja suuraakkosiin.

Kuva: Anja Lehtinen

3. Vähemmän on enemmän, Annikki Rigendinger

Tällä kurssilla yritetään jättää pois asioita, osa kirjaimista, jota ei välttämättä tarvitse. Mennään yksinkertaisuuteen, vähennetään tarpeetonta, jätetään vain tärkeää…

 

Kuvat: Annikki Rigendinger

4. KIRJAIMIA KYRILLISIN VIVAHTEIN, Pauliina Yliniitty
(vaihtunut Käytännöllinen koptisidos -pajan tilalle)

Tutkitaan kyrillisiä kirjaimia, niiden periaatteita ja sovelletaan näitä omiin aakkosiin. Aakkosista voi luoda hienostuneen yksinkertaiset tai hyvin koristeelliset ja näyttävät. Kirjaimet sopivat käytettäväksi mm. otsikkoteksteihin tai itsenäisiksi taideteoksiksi.

 

 

Kuvat: Pauliina Yliniitty