Kalligrafiapäivät 2018

Kolmannet Kalligrafiapäivät pidetään Kankaanpään opistolla 15.-17.6.2018. Ilmoittautuminen aukeaa 6.3.2018.

Kalligrafiapäivien työpajat ovat:

1. Moderni kultaus, Veiko Kespersaks 

Työpajassa käydään läpi monia, moderneja tekniikoita, joissa käytetään kultaa. Luovuuttasi käyttäen opit tekemään upeita töitä siirtokullalla, metallijauheilla, maaleilla ja jäljitelmäkullan siirtolehdillä. Työpaja sisältää tekniikoiden tutkimista, jotka ovat haastavia kirjoituksen, värityksen ja kultauksen eri vaiheissa. Tutkimme eri pintojen käyttäytymistä kirjoituksen näkökulmasta.

 

 

 

Kuvat: Veiko Kespersaks

2. Spencerkirjoituksen ABC, Anja Lehtinen

Spencerkirjoitusta on sanottu yhdeksi kauneimmista kirjoitustyyleistä kautta aikain. Se on ilmavaa ja eleganttia, antaen serkkuansa Copperplatea enemmän tilaa yksilölliselle ilmaisulle. Spencerkirjoituksen ABC –kurssilla perehdytään kirjoituksen periaatteisiin alkaen liikeharjoituksista ja perusvedoista edeten kevyesti varjostettuihin pien- ja suuraakkosiin.

Kuva: Anja Lehtinen

3. Vähemmän on enemmän, Annikki Rigendinger

Tällä kurssilla yritetään jättää pois asioita, osa kirjaimista, jota ei välttämättä tarvitse. Mennään yksinkertaisuuteen, vähennetään tarpeetonta, jätetään vain tärkeää…

 

Kuvat: Annikki Rigendinger

4Käytännöllinen koptisidos, Pauliina Yliniitty

Kurssilla opetellaan kirjansidonnan ja koptisidoksen niksejä sitomalla pienen pehmeäkantisen kirjan kahdella neulalla. Lisäksi kurssilla sidotaan kovakantinen kirja yhdellä neulalla ommellen sekä toinen kovakantinen koptisidos vähintään kahdella neulaparilla.

Kuvat: Pauliina Yliniitty